The jurys inn but out of line

They must have had a few when drawing thisI’ve been looking at the latest planning application for a Jurys Inn in Swindon. You’d have thought that, having revised their original planning application a couple of times, they would have tired of the habit, but no. So now they are back with a new application, very similar to the first, but with 20% less restaurant space and five fewer flats apartments.

Externally, there seems to be little difference between the two applications: it remains a ten storey slab of bricks and painted concrete. However, reading through the garbage that accompanies the application (and no, I’m not just talking about the refuse disposal strategy) I did notice that whoever drew some of the illustrations in the design statement has some problems with their balance. If this bit of developer-puffery is to be believed,

The scale of buildings rises towards the town centre

and they’ve drawn a pretty picture to show how their slab will fit in at the shorter end of this rising line…. It’s a tad unfortunate that they’ve only managed to produce this rising line by having it cut through the top storeys of the proposed hotel whilst passing several floors above the buildings closer to the centre. Anyone sober with a steady hand would have drawn a line that was level.

As an aside, I’m not quite sure what a ‘superior budget hotel’ is, nor what is ‘budget’ about paying £70 for a room, but that is what Jurys Inns claim to be. Just trying to bump up their search engine ratings in these economically troubled times, methinks.